Raak betrokken bij onze campagnes

Proud of me: een campagne die bestaat uit een aantal verschilde projecten om bewustzijn op te creëren en vrouwenbesnijdenis voorgoed af te schaffen. HIRDA streeft ernaar om standpunten te veranderen en gelijkheid onder de man en vrouw te vergroten.

Proud of me

Deze campagne streeft er naar om het uitoefenen van Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) te verbieden, een pijnlijke en onvrijwillige vorm van vrouwenbesnijdenis. Deze operatie wordt vaak uitgevoerd onder zeer barre omstandigheden, zonder ook maar enige vorm van medicatie en daar komt bij dat het geen enkel voordeel met zich meebrengt.

Een hoopvol teken is dat VGV verboden is verklaard in de nieuwe Somalische grondwet. Desondanks komt het in de praktijk nog steeds voor. HIRDA heeft het tegengaan van VGV een van haar topprioriteiten gemaakt en ze wil hiermee bereiken dat het landelijk wordt afgeschaft. In samenwerking met de lokale gemeenschappen en in Somalië gevestigde ngo’s, heeft HIRDA meerdere projecten waarmee ze bewustzijn willen creëren over VGV en het uiteindelijk de wereld uit willen helpen.

Click on the link and read more about HIRDA’s work on gender equality and women empowerment and contribute to the Proud of me campaign, so HIRDA can continue its important work on gender issues in Somalia.Alliance Against Hunger &  Malnutrition Campaing: een wereldwijde samenwerking om honger en ondervoeding door heel Somalië te beëindigen en hiermee het levensonderhoud van Somalische gemeenschappen weer te verbeteren.

Alliance Against Hunger & Malnutrition Campaign

In 2011 werd Somalië getroffen door een extreme droogte met als uitkomst een wrede hongersnood en een nationale voedselcrisis. De crisis is over, maar de omstandigheden zijn nog altijd zorgelijk en er zijn nog altijd geen duurzame oplossingen ten uitvoer gebracht. Nog altijd zijn er mensen in nood en overlijden er mensen aan de gevolgen van het voedseltekort, vermeldt de VN. Om te zorgen voor meer zekerheid wat betreft voedsel, heeft HIRDA het initiatief genomen een samenwerkingsverband tegen honger en ondervoeding te starten, dat deel uitmaakt van een wereldwijd partnerschap om te vechten tegen honger en dit probleem een prioriteit te maken op de internationale agenda. HIRDA identificeert regionale ngo’s die betrokken kunnen raken hierbij. Ook organiseren ze bijeenkomsten met lokale autoriteiten om te onderhandelen over een nationaal samenwerkingsverband. Klik hier voor meer informatie.Sitemap | Copyright Hirda.org 1998 - 2021